1: MUHARREM Eğer rüya, bu ayda görülürse, bu rüya hatasız Salih bir rüyadır. Rüyada Muharrem ayini görmek, sıkıntıdan, hapislikten kurtulmaya ve hastalıktan şifa bulmaya işaret eder. Gurbette olan insan rüyasında muharrem ayini görse, vatanına döner. Eğer rüya sahibi günahkâr ise, teybe eder. Çünkü o ayda Âdem (A.S.)'in tövbesi kabul edilmiştir. Rüya sahibi çocuğunun olmasını arzu ediyorsa, Salih bir çocuğu olur. Rüyayı gören sıkıntıda ise, bundan kurtulur, düşmanı varsa düşmanından emin olur. Bazen de rüya sahibi bidat ve sapıklıktan dönmekle Allaha Telalaya tövbe eder ve günahlarından kurtulur. Rüya sahibi memuriyetten ayrılmışsa, tekrar memuriyete döner. Eğer rüyayı gören fakir veya hasta ise, hastalıktan şifa bulur ve Allah'ü Teala onun fakirliğini giderir.
2: SAFER ayında görülen rüya, pek makbul sayılmamıştır. Keder ve üzüntü içinde bulunan bir kimsenin rüyada safer ayini görmesinde bir zarar yoktur. Eğer rüyayı gören hasta olursa, şifa ve sıhhat bulacağına, keder ve üzüntüden kurtulacağına işaret eder.
3: REBIÜ'L EVVEL Bu ayı rüyada gören kimsenin kazanç ve ticareti sürekli ve karlı olur. Sevinç ve ferahlığa erişir. Bu ayda görülen rüyalar sahih olup, rüyayı görenin Salih bir erkek çocuğu olur. Rüya bu ayda görülmüş ise, iyiliği emredip kötülükten sakındıran bir devlet adamı müjdesi alır.
4: REBIÜ'L AHIR Bir kimse rüyasında bu ayı görse, düşmanına galip gelir, âlim ve çok cesur bir oğlan çocuğu olur.
5: CE'MAZIYEL EVVEL Bu ayda bu rüyayı gören kimsenin, islerinde durgunluk olur ve alışveriş isteği azalır. Rüyada Cemaziyelüla ayini gören kimse, kızını veya hanımını kaybeder. Zira Peygamberimizin kızı Hz. Fatimatü'l Zehra (ra), bu ayda vefat etmiştir.
6: CEMAZIYEL AHIR Bu ayda görülen rüyaların hükmü umumiyetle çıkmaz. Rüya hayırda olsa, ser de olsa böyledir.
7: RECEB Bu ayda görülen rüya, kuvvetli olur, hayır kapıları açılır ve şeyler hayırlara dönüşür. Tabirci, Recep ayında görülen rüyayı hayırla tabir etse, aksi çıkmaz. Bir kimse rüyada recep ayini görse, şerefe meziyete işaret eder. Zira Rasülullah (SAV.), o ayda miraca çıkmıştır.
8: SABAN Bu ayda görülen rüya hayra işaret ederse, ayıptan beri olur, büyük ve hain çoğalır. Eğer ser olursa, gecikir ve doğru çıkmaz. Bir kimse rüyasında saban ayini görse, o devlet adamlarının azledileceğine işaret eder.
9: RAMAZAN Bu ayda bütün kötülük kapıları kapanır ve görülen hayırlı rüya çabuk çıkar. Ramazanda görülen çirkin rüya sıhhatli değildir. Ramazandaki hayırlı rüyanın hükmü gecikmez, serlisinin hükmü ise, gecikir ve tabir de edilmez. Bu ayda görülen rüyada inançsız insanin durumu, mümininkinin tersidir. Gayesiz insanin gördüğü rüya, kötülükten başka bir şey değildir. Bir kimse rüyada ramazan ayini görse, bu bereket, hayır, iyilikle emredip kötülükten nefyetmeye işaret eder. Eğer rüyayı gören ilim veya Kur'an öğreniyorsa, buna muvaffak olur. Çünkü Kur'anı Kerim bu ayda nail olmuştur.
10: SEVVAL AYI Bir kimse rüyada şevval ayini görse üzüntülerden kurtulmaya, ferahlık ve sevince işaret eder. Zira şevval ayı bayram ayıdır.
11: ZILKADE Bu ayda görülen rüyalarda pek hayra yorumlanmaz. Yolculuğa çıktığını gören kimse, sefere çıkmasın.
12: ZILHICCE Rüyada Zilhicce ayında olduğunu veya kurban kestiğini veyahut kurban bayram namazı kıldığını gören kimsenin, bu rüyası borçlarını ödemesine, yaptığı adakları yerine getirmesine, tövbe etmesine ve sapıklıktan sonra hidayete erişmesine işaret eder. Bazen de bu rüya, âlimlerin kaybedilmesine ve devlet adamlarının görevlerinden ayrılmasına işaret eder.
